Mazedonija

Книгата СВЕТСКОТО ЗЛО И БЕДА – НАСЛЕДСТВОТО НА 13 ДИНАСТИИ НА ИЛУМИНАТИТЕ говори за малата елитна група формирана од највлијателните и најмоќните, анонимни, многу ексклузивни семејни династии распространети по светот, кои себеси се нарекуваат ’ПРОСВЕТЛЕНИ

 

Книгата СВЕТСКОТО ЗЛО И БЕДА – НАСЛЕДСТВОТО НА 13 ДИНАСТИИ НА ИЛУМИНАТИТЕ претставува вистински буквар. Зошто велам буквар? Затоа што книгата ќе ве описмени, повеќе нема да бидете само тесто за месење. Нема да гледате на настаните само црно и бело. Книгата ќе ви ги отвори очите и во иднина не мора да бидете само пасивен набљудувач на настаните, туку активно да учествувате во креирањето на вашата иднина и во иднината на вашите деца.

 

Книгата ви дава одговор на многу историски настани од минатото и од сегашноста:

 • Кој и зошто ги предизвика Првата и Втората светска војна...
 • Кој навистина беше Адолф Хитлер и за чии интереси работеше...
 • Како е создадена државата Израел...
 • Кој и зошто го уби претседателот на САД, Џон Фицџералд Кенеди...
 • Ќе ја откриете технолигијата на функционирањето на западната демонократија „Создади проблем и дај решение што тебе најдобро ти одговара...“
 • Најдоброчуваната тајна на светот: „Како се прават пари од ништо...“
 • Вистинската улога на големите фондации, Рокфелеровата, Фордовата и Карнегиевата... (Отвореното општество, Хелсиншкиот комитет, Транспарентност и уште безброј други невладини организации).
 • Како функционираат и за чии интереси работат големите политички, медиумски, новинарски, академски, литературни, филмски, музички и уште какви не проститутки...
 • Не верувајте им на нивните зборови. Одговорот барајте го во нивните дела. Дали во нивните дела ги наоѓате христијанските вредности, вредностите што пред две илјади години ги донесе единствениот вистински жив Бог, Исус Христос...
 • Ги создадоа современите болести за да го намалат бројот на светското население од денешните седум милијарди на не повеќе од една милијарда....
 • Велат дека ќе воспостават подобар, Нов светски поредок. Лажат и само лажат! Се борат да ги срушат христијанските вредности, го уништуваат бракот како основа на човековото постоење. Бракот помеѓу маж и жена благословен од Бог, а во исто време ја промовираат ’Парадата на гордоста’...
 • Го уништуваат семејството...
 • Ви ги украдоа децата...
 • Го уништија образованието...
 • Сакаат да го избришат сеќавањето на Исус Христос од колективната меморија на човештвото...
 • Велат дека војните, економските кризи, епидемиите се природни феномени. Не, почитувани читатели, не се тоа природни феномени. Природата не е злобна. Сето тоа се однапред доброосмислени, испланирани и спроведени злосторства на ’просветлените’...
 • Велат биле ’просветлени’! Не, тие само уништуваат, ги создаваат војните, економските кризи и болестите. Создаваат само хаос, беда и смрт.

Затоа, почитувани читатели, тие се СВЕТСКОТО ЗЛО И БЕДА!