Robin de Ruiter leeft tegenwoordig een teruggetrokken leven in Ecuador. Hij werd geboren op 6 maart 1951 te Enschede. Zijn jeugd bracht hij voornamelijk door in zijn geboorteplaats. Als jonge jongen verhuisde hij met zijn ouders naar Spanje. Hier studeerde hij onder meer theologie, geschiedenis en Spaans waarvan hij in 1974 zijn titels behaalde.

Zijn carrière begon De Ruiter als freelance schrijver voor Spaanstalige tijdschriften op het gebied van politiek en religie. Met zijn Spaanse publicaties verwierf hij zich een naam in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Europa. Met zijn boek George W. Bush en de mythe van al-Qaeda – De verborgen macht achter de terroristische aanslagen van 11 september 2001 oogstte hij groot succes op vele internationale boekenbeurzen en onder een wereldwijd publiek. In Nederland werd het boek bekroond met de jaarlijkse Frontier Award 2005. De prijs werd ten overstaan van de voltallige media uitgereikt in Amsterdam. In tegenstelling tot de internationale pers werd het boek door de Nederlandse media collectief doodgezwegen!

De Ruiter staat al jaren internationaal bekend om zijn buitengewone vermogen tot onderzoek. Zijn boeken zijn in vele talen en in meer dan veertig landen gepubliceerd. Hij beschikt over een ongeëvenaard geopolitiek inzicht en een buitengewone feitenkennis. Zijn directe internationale connecties en talenkennis - hij spreekt vloeiend zeven vreemde talen - geven hem toegang tot een ongekend aantal informatiebronnen. Vooral wonderbaarlijk zijn de publicaties van De Ruiter omdat deze getuigen van een heldere, onbevooroordeelde blik.

In de tegenwoordige journalistiek is zoiets zeer zeldzaam. Boeken welke getuigen van een dergelijke buitengewone feitenkennis en inzicht in samenhangen - zonder betweterij - zijn in Nederland ondenkbaar geworden. En al helemaal bij wat zich de serieuze pers noemt.

De eerste uitgave van de internationale bestseller De 13 satanische bloedlijnen verscheen in het Spaans in 1989 in vijf delen. De Nederlandse vertaling verscheen in 2004 en was één van de eerste publicaties over de de komst van de ´Nieuwe Wereldorde´.

Wereldwijd en ook in Nederland hebben verschillende schrijvers misbruik gemaakt van zijn jarenlang werk en onderzoek. Velen hebben plagiaat gepleegd. Zijn onderzoeksresultaten zijn door velen overgenomen en vindt men tegenwoordig ook terug op het Internet.

De Ruiter maakt nooit gebruik van het internet. Volgens hem komt men dan in een giftige mix van waarheid en leugens terecht. Boeken waarvan de informatie afkomstig is van het internet kunnen gevaarlijk zijn en desinformatie verspreiden.

De Ruiter werkt al meer dan dertig jaar samen met integere wetenschappers, historici, betrouwbare politici, ambassadeurs en voormalige staatshoofden, waaronder de voormalige Ecuadoraanse president Rafael Correa (deels opgevoed door zijn schoonvader). Met hun adviezen en informatie hebben zij een enorme bijdrage aan zijn publicaties geleverd.

 

Reviews

NEDERLANDSE REVIEWS

Harrie de Kroon; webmaster van MUFOOZ schreef:

Ik ben zeer verrast! Na bijna in slaap te zijn gevallen, door al die verhalen van David Icke, Michael Moore, Oliver Stone en Alex Jones en nog vele anderen, ben ik weer wakker! Vaak ook blijf je achter met de vraag; 'Zou het allemaal wel waar zijn, hoe komen ze aan die verhalen?' Ik had de hoop al opgegeven dat er nog iets nieuws onder de zon zou verschijnen maar dat is toch gebeurd. En het is genaamd; Robin de Ruiter! De man schrijft zijn boeken kalm en evenwichtig en vooral zonder gebral. Ze eisen je onverdeelde aandacht op en zelfs als je ze uit hebt, kun je ze moeilijk uit je handen leggen... je wéét zonder enige twijfel dat wat hij schreef, waar is!

Na alles wat we voor zoete koek hebben moeten slikken van veel tegenwoordige schrijvers hebben we met Robin iemand die werkelijk goed geïnformeerd is. Zijn boeken zijn onderhoudend, avontuurlijk maar vooral schokkend! Zijn ongelooflijke feitenkennis wordt permanent onderbouwd en gestaafd door verwijzingen, personen en documenten en andersoortige bewijzen, zonder dat het geheel daardoor onleesbaar zou worden. Dat op zich is wat onderhavige materie betreft al een hele kunst.

Op veel punten komt Robin tot de zelfde conclusie als veel van de bovengenoemde schrijvers. Zijn mening is echter gevormd door eigen gedegen onderzoek wat op onnavolgbare wijze heeft plaats gevonden.

Ik kan natuurlijk enkel voor me zelf spreken, maar naar mijn persoonlijke gevoel is Robin een man die garant staat voor integriteit en waarheid. Geen enkel feit wordt weergegeven zonder dat hij dat op diverse manieren heeft gecontroleerd en geconformeerd.

Zijn excellente boeken waren de eersten in Nederland die proberen de Nederlandse bevolking wakker te schudden.

Had u al eens gehoord van de EAB-wet, (Europees Arrestatie Bevel)? Niemand heeft ook duidelijk beschreven dat die wet een onderdeel is van de Europese Grondwet en wat de werkelijke implicaties daarvan zijn. Robin de Ruiter wel. Dit is werkelijk schokkend!

Door persoonlijke omstandigheden ben ik lange tijd niet in de gelegenheid geweest om volop aandacht aan deze site te schenken. Daardoor was ik ook vrij laat met het signaleren van deze schrijver. En eerlijk is eerlijk, door de kennismaking met Robin de Ruiter, is het vuur weer op gelaaid en ben ik desondanks weer enorm gemotiveerd. Ik heb ook niet meer het beroerde gevoel dat ik alleen sta (roepende in de woestijn). Met mensen als Robin in onze gelederen geloof ik dat we toch nog heel wat mensen zullen kunnen wakker schudden! Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat we heel wat meer zullen gaan horen van deze bijzondere man.

 

Thom schreef:

Dat Robin zoveel jaren van te voren de situatie van nu heeft kunnen voorspellen laat zien hoe serieus en integer zijn onderzoek is geweest. The truth is stranger than fiction. Ik had al zo`n vermoeden dat we door psychopaten en andere lui met persoonlijkheidsstoornissen worden geregeerd- en dat we expres dom gehouden worden. Maar dat de elite Luciferisme aanhangt en onze wereld zo doelbewust vergiftigd wordt is donkerder dan ik ooit had kunnen verzinnen.
Maar dank aan De Ruiter voor deze waarheden.

 

Albert schreef:

13 juli 2021 om 19:31

Ik ben nu bijna halverwege de Tetralogie. Niet bepaald een boek voor op het nachtkastje om voor het slapen gaan te lezen. Het komt mij zeer geloofwaardig over en geeft me de overtuiging dat een ‘Great Reset’ heel hard nodig is. Maar niet de ´Great Reset´ die de hoofdpersonen van dit boek voor ogen hebben.

Yvonne schreef:

13 juli 2021 om 22:44

Ooh wat heb ik veel aan het boek gehad van De Ruiter, dertig jaar lang voelde ik al, er klopt hier iets niet. Zijn boek deed alle pusselstukjes tezamen vallen, dank je hiervoor Robin. Veel levensplezier gewenst nog verder. Groeten vanuit Hongarije.

Rieke schreef:

16 juli 2021 om 15:47

Dank voor het ontmaskeren van datgene wat in de duisternis plaats vindt en voor de moeite om dit te publiceren en te delen, zodat vele ogen opengaan voor de realiteit. Ik wens je Gods onmisbare zegen in Ecuador toe en dat je daar ook tot zegen wordt gesteld. Het ga je goed en ik hoop je straks bij de Heer te ontmoeten

Gerard schreef:

19 juli 2021 om 12:09

Ik heb al zijn boeken gelezen. Dit kan ik ieder aanraden. Het is een TOP schrijver en vooral onderzoeker. In bijna al mijn blogs, al jaren lang, heb ik zijn boeken aangeraden met een kort boekverslag. Iedereen die de boeken leest is zeer onder de indruk en hun wereldbeeld veranderd totaal. Veel van collectie van zijn boeken zijn totaal versleten. Zo vaak heb ik ze al uitgeleend. Iedereen is zwaar onder de indruk.

Rob schreef:

25 januari 2021 om 14:20

Heb het boek Coronacrisis gelezen. Goed boek! ben er met dat boek als startpunt in korte tijd achter gekomen hoe de burger beduvelt wordt door elite, banken, politiek en media (nationaal en internationaal.

bozeoudeman schreef:

25 januari 2021 om 15:29

Ik heb niet het hele verhaal gelezen maar ik weet wel dat het heel, heel, heel erg moeilijk is vandaag om kritisch politiek maatschappelijk getint werk uitgegeven te krijgen of zelf uit te geven. Vandaag loop je al heel snel tegen wel iemand met lange tenen op die een klacht indient, een klacht die dan door de politiek heel graag wordt aangegrepen om indirect werk te laten verbieden dat hen niet gunstig gezind is of kritiek uit op hun vaak regelrechte domheid, incompetentie, machtswellust, onmacht, corruptie of onkunde. Sterkte!

REVIEWS INTERNATIONAL